Nieuws

Bezoek Dordrechts Museum 9 maart 2024

Om 11 uur werden de deuren geopend van de mooie tuin en het mooie pand van het oudste museum van Nederland. Het Dordrechts museum. Allereerst bewonderen we de vaste collectie van het museum en waanden wij even in het dagelijks leven van Dordrecht van de 17e eeuw.

Aelbert Cuyp is Dordrechts grootste kunstenaar en nam ons mee naar het landschap van Dordrecht uit die tijd. We droomden weg in het gouden licht..Ook de schilderijen van gebroeders van Strij waren goed te bewonderen en er was een bijzondere tijdelijke expositie van hen van schets tot schilderij.

Maar we kregen ook verdieping van de schilders genootschap Pictura.

Ook kregen we een kijkje in de hedendaagse schilderkunst. 

Uiteraard hoorde daar ook het traditionele kopje koffie bij met een heerlijk taartje! En na afloop van de tour heerlijk lunchen met elkaar!

Al met al een zeer geslaagd cultureel dagje met Studio 2000

Verhuizing maart 2024:

In overleg met DIA is besloten om voor Studio2000 van lokaal te veranderen.

Op dit moment is men nog druk bezig met het verbouwen van het oude lokaal en het inrichten van het nieuwe lokaal. In de tussentijd is ons een tijdelijke huisvesting aangeboden. Zie de bijgaande foto’s.

De hoop is dat we binnen niet al te lange termijn ons nieuwe lokaal volledig zullen kunnen gaan gebruiken.

 

Expositie Bibliotheek

In de maanden december 2023 en januari 2024  mogen we exposeren in de bibliotheek Dit wordt ook weer georganiseerd door “Kunst Verbindt”.

Expositie Stadswinkel.

13 en 14 oktober 2023 heeft een aantal leden van onze vereniging zijn werk(en) laten zien in de Stadswinkel. Dit alles werd georganiseerd door stichting “Kunst Verbindt” Bedankt Hanny Krul, dat je dit weer voor ons mogelijk hebt gemaakt!

Onze voorzitter Ellie van Dorst is de hele dag aanwezig geweest om op ons werk te passen. Bedankt Ellie!

Er zijn meer bezoekers geweest dan voorgaande jaren. De Stadswinkel ligt meer in de looproute dan het gebouw  “de Schans”.

Goed nieuws.

Gelukkig hoeft Studio 2000 niet weg uit de Lekstraat. Ons clubje kan blijven bestaan. We zijn nu wel een onderdeel van DIA geworden. Dit betekent dat we ons lokaal moeten openstellen voor activiteiten van DIA. Op dinsdagochtend en woensdagochtend kunnen mensen via DIA bij ons aanschuiven.